Kystfiskeri - Afsnit 6. Der er vel ingen der fisker med fluer bundet på enkeltkrog længere?

Oprettet d.

Kystfiskeri - Afsnit 6. Der er vel ingen der fisker med fluer bundet på enkeltkrog længere?

Som beskrevet i forrige blogindlæg øges fangster betydeligt ved at tænke blinket og krogen igennem. Det samme gælder for fluefiskeriet. Indledningsvist har flue dog den klare fordel frem for blink, at fluer ikke rigtigt vejer noget. Samtidigt er fluestænger blødere og flueliner (samt skydeline og forfang) har mere elasticitet. Derfor mister man typisk langt færre krogede fisk under fighten.

Men selve krogningen af fisken kan være et problem. Især lange kast (omkring 25 meter og derover) i lidt bølgegang resulterer det i, at mange fisk IKKE kroges. For mig er løsningen at fiske med rørfluer monteret med små trekroge (str. 14). De små kroge er stinkende skarpe, og øger antallet af krogede fisk markant. Derfor fisker jeg med to forskellige fluer. En lidt større endeflue (4 -7 cm) bundet som rørflue, og en mindre ophængerflue, bundet på enkeltkrog str. 8 til str. 12.

Jeg gør endvidere noget ud af at binde fluen således at krogen er eksponeret. Det vil sige, at jeg ikke længere fisker med fluer, hvor krogen er skjult af lange haler. Det betyder også at jeg er holdt op med at fiske med den traditionelle Pattegris. I stedet binder jeg en pink rejeflue som er en krydsning imellem en Flammen og Pattegris, hvor halen er bundet med craft fur. Det virker lige så effektivt, og kroger bedre. Jævnfør blogindlægget om Flammen og farven pink, hælder jeg mere og mere til at pattegrisens effektivitet primært skyldes den rigtige farve, end speyhacklets bløde egenskaber. Dette har jeg delvist selv bekræftet. I en sæson har jeg fisket med en fantastisk speyschrimp bundet i teal. 9 af 10 af fiskene jeg har fanget er desværre så bare på den lille pink ophænger, og Ikke den naturligt udseende rejeflue.

Fluerne binder jeg på de tyndeste mulige rør. Ved bagende monterer jeg et lidt tykkere rør. Så kan jeg nemlig bruge f.eks. Fox Edges Short Line Alignas. Det lille vinklede gummirør kan føres ind i røret i enden på fluen. Så kan krogen monteres med en Rapala Knude. Herved hænger den lille sylespidse trekrog forskudt under flue. Det kroger bragende godt.

Jeg bruger samme system til ophængerfluerne til spinnefiskeriet. Her anvender jeg Flammen, men hvor halen er bundet således at trekrogen (Str. 12), kan hænge frit under fluen, uden at komme i karambolage med halen. Det giver marginalt mere kaste kludder, i form af at fluen enkelte gange hægter hovedlinen. Men ophængerfluer med de små trekroger kroger så meget bedre, at det er det lille besvær værd.

Mellemstor rørflue monteret på rør og med trekrog. Fluen består af dubbing, hale af craftfur og ben af mylar rør. Nu binder jeg fluen uden mylar rør, dvs. med dubbing, hale af craftfur, og easyschrimpeyes.Mellemstor rørflue monteret på rør og med trekrog. Fluen består af dubbing, hale af craftfur og ben af mylar rør. Nu binder jeg fluen uden mylar rør, dvs. med dubbing, hale af craftfur, og easyschrimpeyes.

Mine efterhånden pinligt simple fluer på rør. Et let svæv i vandet fisker fantastisk, og rørfluerne kroger sindssygt godt. Bemærk den lille alignas monteret i den nederste flue. Mine efterhånden pinligt simple fluer på rør. Et let svæv i vandet fisker fantastisk, og rørfluerne kroger sindssygt godt. Bemærk den lille alignas monteret i den nederste flue.

Den lille røde flue kan ses i kæben, kort før denne november fisk på ca. 60 cm genudsættes. Vi så i øvrigt en medfisker, efter en lang fight miste en blank havørred på 70-80 cm. Han fik et minde for livet.Den lille røde flue kan ses i kæben, kort før denne november fisk på ca. 60 cm genudsættes. Vi så i øvrigt en medfisker, efter en lang fight miste en blank havørred på 70-80 cm. Han fik et minde for livet.

Blank november fisk afkroge og genudsættes.Blank november fisk afkroge og genudsættes. Der fiskes i en vandtæt fiskejakke fra Geoff Anderson.

Alle indlæg i denne serie

Kystfiskeri efter havørreder - Introduktion

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 1. Flammen og farven pink

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 2. Spin- og ophængerflue – forfanget

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 3. Forfanget til fluefiskeri

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 4. Hvor på kysten fanges fisken

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 5. Lette og slanke gennemløbsblink

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 6. Der er vel ingen der fisker med fluer bundet på enkeltkrog længere?

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 7. Valg af blink

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 8. Agn af ABS-plast

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 9. Størrelsen betyder noget

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 10. Switch på kysten

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 11. Hvorfor 9 fod fluestænger

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 12. Flueliner på kysten

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 13. Valg af flue - den skal være let

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 14. Indspinning og følgere

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 15. Sukker og andre ting der gør en stor forskel

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 16. De små detaljer - der gør en stor forskel

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 17. Endelig tid til hornfisk - forårssæsonens gallafest


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar