Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 1. Flammen og farven pink

Oprettet d.

Kystfiskeri efter havørreder - Afsnit 1. Flammen og farven pink

Ved først øjekast er Flammen en noget kedelig flue. Synlig ganske vist, men mylarrøret er stift som en tandbørste, og hamler slet ikke op med moderne bløde levende fluebindingsmaterialer. Så hvorfor skrive om flammen? En god grund er naturligvis, at det er en ikonisk flue, udviklet ud fra Juletræet opfundet af Steen Ulnits. Men for mig er der en helt anden vigtig årsag til at skrive om Flammen.

Jeg fører ikke decideret statistik over mine fangster, men de store fisk på kysten husker jeg. Hvis vi tager udgangspunkt i fisk over 4 kg (nedgængere fraregnet), så tegner der sig et lidt vildt billede.

Jeg har fanget 3 fisk over 80 cm. Af disse er 2 fanget på flammen, og en på en Silling. Alle tre er fanget på spin, hvor flammen var ophænger, og fiskene således havde et valg imellem Flammen og et blink. Derudover mistede jeg efter en længere fight en fisk på over 80 cm på flue. Denne fisk huggede på en pattegris i farven salmon pink, jeg fiskede ikke med ophænger den dag.

Hvis vi ser på fisk mellem 70 og 80 cm, har jeg fanget 3 på spin – alle på flammen som ophænger, hvor der var et blink som alternativ. Jeg har også fanget 3 fisk mellem 70 og 80 cm på flue på henholdsvis en på pattegrisen, en forsimplet pink miniversion af pattegrisen og endelig den hæderkronede ”hvide” som var meget populær i 90´erne. De to fisk jeg fisk på pattegrisen og en forsimplet pink version, havde begge mulighed for at hugge på en mindre flue i neutrale farver.

Derudover har jeg mistet 2 store fisk klart over 70 cm, begge på en trumf i 10 gr. i pink. Her var der også en mindre ophængerflue på linen. Jeg har også mistet 3 store blanke fisk (70 – 75 cm) på flue. To på Masken i sort (fisket uden ophænger), og en på en pink ophænger (med en greyspeyshrimp som endeflue). 

Hvis vi ser på fisk mellem 65 og 70 cm, begynder hukommelsen af bliver lidt sløret, og jeg medtager derfor alene fisk jeg har fanget. Det er blevet til 3 på spin, heraf 2 på flammen (fisket som ophænger) og 1 på simulatoren (fisket med ophænger). Tilsvarende er det blevet til 7 på flue, heraf 5 på Pattegrisen (3 af dem fisket med en mindre neutral ophænger og 2 uden ophænger), 1 på grå frede og endelig en havørred på en lille (< 2 cm) pink flue (fisket med en endnu mindre ophænger i neutrale farver).

Samlet set tegner der sig et, synes jeg, meget tydeligt billede. Af de 23 fisk over 65 cm er 18 fisk fanget på pink agn i ca. 4 – 6 cm længde, på trods af at fisken kunne vælge mellem to agn. 8 af 12 fisk på spin over 65 cm er taget på flammen. Derfor er jeg en stor fan af pink fluer, når jeg fisker med fluestangen, og jeg er stor fan af pink ophænger fluer når jeg fisker med spin. Jeg fisker derfor aldrig uden ophænger med spin, og der er altid en pink agn på linen, hyppigt en Flammen. Kun hvis jeg fisker med mindre agn i farven pink, f.eks. en trumf, kommer der en ophængerflue på som ikke er pink.

Når det er flue jeg fisker med, er det også altid med en pink flue, samt en ophænger. I starten fiskede jeg med små pink ophængerfluer, men det er så entydigt, at det er på den pink flue jeg fanger fiskene. Derfor fisker jeg nu enten med en pattegris i pink, eller en lidt mindre pink flue, og herudover en lille ophænger i neutrale farver. Kun på tobis kyster fisker jeg med en stor flatwing, kombineret med en pink ophænger.

Endnu en fisk en pink flue.Endnu en fisk en pink flue.

Godt nok en nedgænger, men den pink flue sidder dybt, mens den grå neutrale flue igen blev negligeret. Selv om der er stille vejr, solskin og klart vand.Godt nok en nedgænger, men den pink flue sidder dybt, mens den grå neutrale flue igen blev negligeret. Selv om der er stille vejr, solskin og klart vand. Vadejakken er fra Geoff Anderson.

Fight.Fight.

Pink fluer dominerer den ene side af flueæsken.Pink fluer dominerer den ene side af flueæsken.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar